piątek, 14 lipca 2017

Ciasto bananowo - czekoladowe | dowlaszpaula



Zachciało mi się ciasta, ach! Ale pomysłów miałam ... 0 tak Z E R O! Więc postawiłam miskę na wagę i wrzucałam co miałam pod ręką i o dziwo wyszło SMACZNIE! Dla mnie jest OK ale dla gości posmakowało bardzo! Od razu mówię jeżeli ktoś lubi banany to na pewno te ciasto skradnie jego serducho.


Składniki :


* 2 bardzo dojrzałe banany
* 4 jajka
* 30 ml mleka 0,5 %
* 100g płatek owsianych
* 70 g mąki żytniej
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 15 g ciemnego kakao
* 1 łyżka masła orzechowego

Wykonanie :

* banalnie proste! Wszystko wrzucamy do miski, miksujemy, wlewamy do foremki i pieczemy ok. 30 min w  190 stopniach.





10 komentarzy:

  1. Banany kocham od dziecka, ale kucharka ze mnie słaba, a Twój przepis nie to, że na ciacho z bananami to jeszcze sposób wykonania bardzo prosty i szybki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proponuję Ci zrobić to ciasto! :-) Tylko banany czym bardziej dojrzałe tym lepiej :-P

      Usuń
  2. Przepis jest banalnie prosty, a ciasto wygląda przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pięknie się prezentuje ! Jestem w budowie nowego wpisy wiec już nie długo się pojawi :D Licz ze wpadniesz ! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kurczę, gdyby mi zawsze z tego co wrzuce do miski wychodziły takie pyszności 😄bardzo lubię banany, a czekolade uwielbiam, jak każdy 😄 dlatego muszę wypróbować przepis, jeszcze to zdjęcie upieczonego ciasta bardziej mnie kusi do sprawdzenia przepisu 😍 pozdrawiam i zapraszam do mnie 😊
    http://blogspecjalniedlaciebie.blogspot.com/2017/?m=1

    OdpowiedzUsuń
  5. Mnie mój wczoraj o 23 męczył o.....czekoladę- zrobiłam muffinki 2 min mieszania- 20 pieczenia, a dzisiaj zrobiłam ciasto czekoladowe z cukinią :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Moje ulubione składniki. Ten przepis jest na małe ciasto? Czy tylko ja mam takie wrażenie. Z chęcią bym zrobiła, ale nie wiem czy nie z podwójnej porcji.
    Pozdrawiam i zapraszam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hmm no duże one nie jest :-). Także polecam zrobić z podwójnej porcji, bo zauważyłam że czym dłużej stoi tym jest lepsze :-)

      Usuń

Każdy komentarz dużo dla mnie znaczy, jednak jeśli masz ochotę mnie obrażać to odpuść sobie :-)