poniedziałek, 28 sierpnia 2017

MUFFINKI JAJECZNE wersja FIT | dowlaszpaula



Śniadanie z jajkami to moja ulubiona opcja, ale przejadły mi się omlety, jajecznica, jajka na miękko i kanapki z jajkami więc dzisiaj myślałam co tu zrobić i bach! MUFFINKI! Moja Mama często robi takie muffinki ale w wersji kalorycznej z ciastem francuskim, boczkiem, serem itp. no i są pyszne a ja postanowiłam je odtłuścić! Swoją drogą jak ja kocham słowo " ODTŁUŚCIĆ "!


Czego potrzebujemy do takich cudowności? ( 3 porcje )

* 3 plastry szynki/salami
* pół małej cebuli
* mały pomidor
* szczypior

* 2 jajka
* 1 łyżka jogurtu naturalnego
* przyprawa do jajek
* babka jajowata (1 łyżeczka)
* siemię lniane (1 łyżeczka)



Wykonanie:

* jajka, z przyprawą, babką, siemieniem i jogurtem dokładnie miksujemy
* resztę składników kroimy drobno
* formę smarujemy oliwą z oliwek/olejem kokosowym
* drobno pokrojone warzywa układamy w foremce i zalewamy jajkiem
* pieczemy 20 minut w 200stopniach :-)
* podajemy np. z serkiem wiejskim!
* jemy i nie tyjemy! - CUDOWNIE PRAWDA?




3 komentarze:

  1. zapisałam sobie ten przepis :D będę szamać :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak to przepięknie wygląda , a na pewno jeszcze cudniej smakuje :)
    Wypróbuję na pewno Twój przepis.
    Pozdrawiam :*

    OdpowiedzUsuń
  3. OOoo proszę, ale czad !
    jeszcze o muffinkach jajecznych nie słyszałam, ale przepis jest dosyć prosty i wyglądają koszuąco, więc sama na dniach je przygotuję :)
    Zawsze to coś innego :)

    milego dnia :)
    Daria

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz dużo dla mnie znaczy, jednak jeśli masz ochotę mnie obrażać to odpuść sobie :-)