co u Was? Jak się trzymacie? Ja bardzo się cieszę, że ten listopad już się kończy bo zabiera on mi całą motywacje i mam totalny spadek formy. Ale liczę, że grudzień przyniesie dużo nowej motywacji i radości! Dziś mam dla Was szybką sałatkę która idealnie nadaję się na kolacje, do pracy lub jako dodatek do obiadu. Przyznam się szczerze, że ja po 22 latach swojego życia dopiero się przekonałam do kapusty pekińskiej i pomidora i teraz jem je na różne sposoby. Ale w tej sałatce bardziej chodzi o sos! Proporcje które podam wystarczą spokojnie na ok. 3/4 sałatki bo dodajemy go 3 łyżki na jedną miskę.
Składniki :
* 1 kapusta pekińska
* 2 pomidory
* pół cebuli
* garść słonecznika
* 1 kromka chleba razowego
* 3 łyżki sosu
Składniki na sos :
* 3/4 słoika oliwy z oliwek ( słoik 400 ml)
*2 łyżki octu balsamicznego
* 2 łyżki musztardy sarepskiej
* 1 łyżka miodu
*3 ząbki czosnku
( Wszystkie składniki wymieszać w słoiku, i wstawić do lodówki)
Wykonanie :
1. Kapustę, pomidory, cebulę drobno pokroić.
2. Kromkę chleba pokroić na małe grzanki i smażyć na patelni razem z prażonym słonecznikiem.
3. Wszystko wymieszać, dodać sosu i zostawić na 5 minut.
Przyszła do mnie paczka z mojego ulubionego ROMWE :-). Bluza którą zamówiłam kusiła mnie od dawna, i w końcu postanowiłam ją mieć. Wybrałam rozmiar XL i wypada to na europejskie L więc tym razem trafiłam. Od spodu bluza ma polar i jest bardzo ciepła, jedynie kolory na zdjęciach wydawały się mocniejsze :-)
( na zdjęciach Moja Mama :) )
Opis - KLIK
Cena - KLIK
Mniam.. Wygląda bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńBuziaki Kochana.
uwielbiam sałatki :) ja słoneczki dodatkowo prażę na patelni :) ma wtedy bardzo ciekawy smak :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
www.zyciejakpomarancze.blogspot.com
Ja też uprażyłam słonecznik :))
Usuń