Cześć Fitnessiaki, mam dzisiaj przepis na pyszne ciasto! Nie jest to mój autorski przepis bo wzięłam go od Sióstr ADiHD. Jak tylko one wstawiły go u siebie to wiedziałam, że muszę je zrobić i spróbować. Dziewczyny zapewniają, że ciasto jest czekoladowe pomimo, iż nie ma w nim czekolady! Pisałam z nimi i powiedziałam, że jak poczuję fasolę to będę załamana bo jej nie lubię!
Ciasto do wykonania jest banalnie proste, wszystko wrzuca się do blendera i miksuje ok. 5 minut na gładką masę, potem wylewa się na blachę i piecze! Jest bardzo czekoladowe mogę śmiało powiedzieć, że jest lepsze niż prawdziwe brownie :-) Tutaj wstawiam Wam link do przepisu u sióstr Siostry ADiHD a Was zapraszam na moją lekko zmienioną wersję :-)
Składniki:
* 2 puszki czerwonej fasoli
* 2 banany
* 5 łyżek ciemnego kakao
* 4 jajka + 2 białka
* 2 łyżki proszku do pieczenia
* 2 łyżki oleju kokosowego
* 50g cukru brązowego
* orzechy laskowe
Wykonanie:
* Wszystko oprócz orzechów razem zblendować, potem dodać posiekane orzechy i wymieszać łyżką. Wylać na blachę i piec. Ja piekłam równo 38 minut w 190 stopniach, ciasto wyszło mokre w środku ale o taki efekt mi chodziło ;-)
Polecam Wam zrobić nawet z ciekawości to ciasto, jest bardzo zdrowe nie ma w nim nic złego! I jak na zdrowe ciasto to koszt jego wykonania jest naprawdę niski.
Ciekawy przepis, chętnie go wypróbuję :) Chociaż rzeczywiście fasola brzmi przerażająco
OdpowiedzUsuńZachęcam!!!!!:-)
UsuńZnam- może, że lepsze, niż prawdziwe brownie bym nie powiedziała, ale jest naprawdę niezłe :) Podobno z ciecierzycy jeszcze lepsze, ale póki co nie miałam okazji wypróbować...
OdpowiedzUsuńZ ciecierzycy tez mam plan kiedyś zrobić:-)
UsuńSzkoda ,że to trzeba piec , akurat byłoby dla mnie :-)
OdpowiedzUsuńOj tam piecze się szybko :-P
UsuńTylko ,że nie mam piekarnika buuuu...
UsuńHmmm to upiekę w prodiżu, muszę je zrobić , bo mi wybitnie pasuje :-)
UsuńPrzyznam szczerze ze od dawno chciałam zdobić takie brownie... chyba jak teraz mam fajny przepis to muszę się zmobilizować :D
OdpowiedzUsuńPolecam!!! :-))
UsuńTo jak to bez czekolady? Przecież czekolada to właśnie kakao 😜
OdpowiedzUsuńHahahaha no wiem, mi bardziej chodziło o taką czekoladę do jedzenia w kostkach ;-D
UsuńPrzepis chętnie wypróbuję, wydaje się być prosty, ciekawy i smaczny
OdpowiedzUsuńuwielbiam to ciacho :) tylko zamiast cukru (czesto ten brazowy jest zwyklym farbowanym cukrem ) daje 3/4 szklanki ksylitolu albo miodu. ;)
OdpowiedzUsuńDokładnie ja najczęściej stosuje miód ale niestety ale mi się skończył :-P
UsuńZaintrygowałaś mnie brownie bez czekolady, słyszałam że robi się je z czerwonej fasoli:) Sama robiłam z kaszy jaglanej http://apetyczneksiazki.blogspot.com/2017/12/zdrowe-brownie-wg-przepisu-k-maciejko.html a przymierzam się do ciasta z buraków, ale bez czekolady to dla mnie nowość:)
OdpowiedzUsuńOoo z kaszy jaglanej - muszę wypróbować :-P
UsuńWow!! Interesujące i zapewne pyszne. Koniecznie muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńProsty przepis zachęca do wypieków, na pewno skorzystam z Twojej notki! <3
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie!
Jak skorzystasz to daj znać :-P
UsuńPozdrawiam :-*
Muszę wypróbować
OdpowiedzUsuńProste do zrobienia i ładnie wygląda muszę koniecznie wypróbować!
OdpowiedzUsuńMój blog
Bardzo fajny przepis :) Z małymi modyfikacjami z pewnością wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńA jakie masz pomysły na modyfikację? :-)
UsuńSame pyszności to ciasto, chętnie bym je zrobiła, ponieważ lubię takie przepisy :D
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńTo nie napój
Usuńwyglada kozacko! :D a wysyłasz takie kurierem? :D
OdpowiedzUsuńHehehe mogę się postarać :-P
UsuńBrzmi ciekawie, chętnie spróbuję :D
OdpowiedzUsuńWygląda super!
OdpowiedzUsuńTa fasola mnie trochę przeraziła. Zdecydowanie nie jestem fanem fasoli :D Ale przyznam, że już spotkałam się z czekoladowymi browni właśnie robionymi z fasolą :)
OdpowiedzUsuńJa nigdy w zyciu nie jadłam fasoli, te ciasto to moje pierwsze spotkanie z fasolą :-P
UsuńSmakowicie się zapowiada, chętnie wypróbuję. :)
OdpowiedzUsuńSuper :-P
UsuńNiektórych może odstraszyć czerwona fasola. Miałam okazję spróbować browni z czerwonej fasoli ( zamiast mąki) PYCHA ! ! ! i nie utuczy jak produkty mączne :) same plusy
OdpowiedzUsuńDokładnie - same plusy!!!! :-)
UsuńDobry przepis :)
OdpowiedzUsuńProponuje przy przepisach dodac zdjecie ciasta czy innych smakolykow z blizszej perspektywy, zeby rezultat kusil :D
Pozdrawiam i zapraszam do mnie! https://papiwszwecji6.blogspot.se
Oh... Ledwo udało się zrobić jakiekolwiek zdjęcie bo ciasto bardzo szybko znikło:-)
UsuńA to najlepsza rekomendacja. :)
Usuńwygląda apetycznie
OdpowiedzUsuńhttps://iamemilias.blogspot.com/
fajny i oryginalny przepis! :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
mojaszafamodnaszafa.blogspot.com
:-)
UsuńJeszcze takiego nie próbowałam. Kuszące, lecz chyba nie umiem wyrzec się czekolady ;)
OdpowiedzUsuńPolecam spróbować:-)
UsuńDietetycznie, fajnie, minimalistycznie. Chyba kiedyś wypróbuję. Ale póki co - dieta. xD
OdpowiedzUsuńNo ale to jest właśnie dietetyczne ciasto! :-)
OdpowiedzUsuńbrzmi zaskakująco pysznie :) koniecznie muszę wypróbować :D
OdpowiedzUsuńO, to koniecznie muszę je wypróbować! :D
OdpowiedzUsuńJestem pod wrażeniem! Jeszcze nie słyszałam żeby ciasto z fasoli robić! WOW!
OdpowiedzUsuńJadłam coś takiego u mojej siostry i najlepsze było to, że fasoli w ogóle nie czuć :)
OdpowiedzUsuńZrobię na pewno! Dzięki za przepis! Zapraszam do mnie!
OdpowiedzUsuńWypróbowałam :) Jest dobre ale dodałabym więcej cukru:D Mimo wszystko wyczuwam fasolę, której nie lubię niestety...
OdpowiedzUsuńDla mnie to ciasto musi być z czekoladą. Uwielbiam słodycze.
OdpowiedzUsuńBrownie w trochę innym wydaniu niż to, które znam. Jestem ciekaw, jak smakuje.
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie ciasta :)
OdpowiedzUsuńMuszę koniecznie wypróbować. Brzmi magiczne. :)
OdpowiedzUsuń