Składniki:
-szklanka (250ml) kaszy jęczmiennej
-pół szklanki płatek górskich
-3 łyżki jogurtu naturalnego
-2 łyżki miodu
-1 banan
- trochę cynamonu
Wykonanie:
-kaszę gotujemy w proporcji 2:1 czyli na jedną szklankę kaszy, dwie szklanki wody. Gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem ok 15 min, po upłynięciu 15 min kaszę zostawiamy jeszcze na chwilę w garnku.
-płatki górskie prażymy na suchej patelni, aż zrobią się chrupiące.
-na spód miseczki wykładamy kaszę i kolejno jogurt naturalny, miód, cynamon, banan pokrojony w plastry i sypiemy na to płatki górskie.
To wszystko !
Zapraszam Was do obejrzenia i dania łapki w górę ! ;3
bardzo fajny pomysł ;D ostatnio szukam pomysłów na zdrowe śniadania (mam wręcz obsesjęxdd) więc na pewno skorzystam z tego przepisu ;) wygląda naprawdę bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńtypicalgr.blogspot.com
Uwielbiam owsiankę! Moja ulubiona jest z otrębów, nie z płatków. Wychodzi wtedy taka gęsta i oh, sycąca. Miło się czyta Twojego bloga.
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie.
lilianndehn.blogspot.com
@Liliann Dehn: :-*
OdpowiedzUsuń