środa, 12 kwietnia 2017

Kotlety sojowe - z czym je zjeść? | dowlaszpaula


Cześć, cześć Fitnessiaki! Dzisiaj nadszedł czas na mój " smak dzieciństwa ", ostatnio wspomniałam kotlety sojowe i tak mi się ich zachciało że musiałam je zrobić! Kiedyś u mnie bardzo często robiło się te kotlety jednak zniknęły one na jakiś czas z naszego menu. A dzisiaj pokaże Wam z czym można je zestawić aby były jeszcze lepsze niż są same! :-)

Składniki:

* kotlety sojowe
* 2 marchewki
* 2 cebule
* bulion


Wykonanie:

* kotlety najpierw należy obgotować w bulionie, potem smażyć je tak jak normalne kotlety czyli ( mąka, jajko, bułka tarta)
* cebule pokroić w piórka i zeszklić na odrobinie masła
* jak cebula będzie miękka wrzucić ją do garnuszka i dodać starte na tarce marchewki
* przyprawić według uznania i dusić jeszcze trochę czasu
* podawać to na ciepłe kotlety sojowe :-)








6 komentarzy:

  1. Jakoś za nimi nie przepradam.
    Obserwuję i liczę na rewanż.
    Pozdrawiam
    jusinx.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. nigdy nie jadłam kotletów sojowych :D zainspirowałaś mnie :D teraz mam już pomysł i chętnie wprowadzę w życie :D zobaczymy jak się sprawdzi u mnie posiłek bez mięska :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Całkiem łatwe w wykonaniu :) Może wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Muszę przygotować i spróbować :)

    Mój blog
    Odwdzięczam się za każdą obserwacje :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Great recipe! So appetizing!
    Would you like to follow each other?
    Follow me on Blog and Google+ and I'll follow you back!
    www.recklessdiary.ru

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda apetycznie. Ja zawsze robiłam je w panierce, a teraz omijam sojowe szerokim łukiem bo niestety okazuje się, że soja uczula :(

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz dużo dla mnie znaczy, jednak jeśli masz ochotę mnie obrażać to odpuść sobie :-)